Visdomtænder

Home / Visdomtænder

Visdomstænder

 •  

  Visdomstænderne kommer oftest frem i munden i 17-25 års alderen. Det er ikke alle der har anlæg til visdomstænder, og det er ikke hos alle de bryder frem i munden og ligger sig rigtigt i tandrækken.

  Hvis visdomstænderne ligger sådan i kæben, at de aldrig bryder frem, lader man dem oftest ligge. Hvis de derimod er delvist frembrudt og mere eller mindre dækket af tandkød, ser vi ofte, at der kan opstå problemer.

  Problemer med visdomstænderne kan have forskellig karakter. Ved akutte problemer kan du få betændelse i det omkringliggende tandkød. Den viser sig ved smerter, hævelse, rødme og eventuelt problemer med at åbne munden. Desuden kan du have symptomer, der minder om halsbetændelse.

  Vi kan i første omgang forsøge at afhjælpe symptomerne ved at rense grundigt omkring tanden, skylle med en bakteriedræbende væske/ gel og eventuelt supplere med en recept på antibiotika.

  Hvis problemerne er tilbagevendende, eller hvis der er risiko for at visdomstanden skader den foranliggende tand eller kæbeknogle anbefaler vi at den fjernes.